Jobb mint az üzletben vásárolt. Legalább tudjuk, hogy mi van benne (nem darált csont, egyéb húsipari hulladék, szójaliszt...).
Nem túlzottan fűszeres, hogy az itthoni igényeknek megfeleljen.
- fél kg máj (sertésmáj),
- egy közepes méretű vöröshagyma,
- 2 dl tejföl,
- szerecsendió (ízlés szerint),
- feketebors (ízlés szerint),
- só
A (darabokra vagdalt) májat megfőzöm. A vöröshagymát olajban (tetszés szerinti olaj) megpirítom.
A főtt májra ráöntöm az olajos vöröshagymát, reszelek rá szerecsendiót (reszelve, mert az egész dió tovább megőrzi az illatát/ízét), egy csipetnyi feketeborsot, meghintem egy kk sóval. Ráborítom a tejfölt és botmixerrel összedolgozom.
Kihülés után hűtőben tartható. (Nem kell félni, hogy megromlik! :) )
A fűszerezés történhet másként, vagy egyébb ízek hozzáadásával/felcserélésével. (Sajnos képet nem tudtam készíteni, gépprobléma miatt.)
Jó étvágyat.
Nem túlzottan fűszeres, hogy az itthoni igényeknek megfeleljen.
- fél kg máj (sertésmáj),
- egy közepes méretű vöröshagyma,
- 2 dl tejföl,
- szerecsendió (ízlés szerint),
- feketebors (ízlés szerint),
- só
A kép a http://beck.blog.hu -ról származik |
A (darabokra vagdalt) májat megfőzöm. A vöröshagymát olajban (tetszés szerinti olaj) megpirítom.
A főtt májra ráöntöm az olajos vöröshagymát, reszelek rá szerecsendiót (reszelve, mert az egész dió tovább megőrzi az illatát/ízét), egy csipetnyi feketeborsot, meghintem egy kk sóval. Ráborítom a tejfölt és botmixerrel összedolgozom.
Kihülés után hűtőben tartható. (Nem kell félni, hogy megromlik! :) )
A fűszerezés történhet másként, vagy egyébb ízek hozzáadásával/felcserélésével. (Sajnos képet nem tudtam készíteni, gépprobléma miatt.)
Jó étvágyat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése