Unalmas, de főleg kétes anyagokat
tartalmazó krémek helyett inkább saját készítésű
„kenyőkéimet” részesítem előnyben. Ez is egy.
Hozzávalók:
3 – 4 krumpli,
2 fehérrépa (zöldség),
1 pasztinák (pasterna)
Lehet még szárazbab, sárgaborsó...,
kinek mi van kéznél.
ízlés szerint:
- petrezselyem (zöldség zöldje),
zeller zöldje, lestyán, fokhagyma, só, bors, őrölt fűszer
paprika, szőlőmag olaj... (meg ki mit kellemesnek találna ebben a
krémben). Szőlőmag olaj helyett lehet, napraforgó olaj,
disznózsír...
Elkészítés:
A négy krumplit, a fehérrépát, a
pasztinákot megtisztítom. Apró darabokra szelem (hogy mielőbb
megfőljön). Annyi vízzel, ami ellepi, leborítva, lassú lángon(?)
megfőzöm. A főzés vége felé hozzáadom a petrezselymet, zeller
zöldjét, lestyánt, apróra vágott foghagymát. Amikor puhára
főltek az összetevők, leöntöm róla a vizet (akár félre is
tehetem, egy levesalapnak!).
Hozzáadom az apróra vágott
foghagymát (ez plusz ízesítés), borsot, sót, fűszerpaprikát,
szőlőmag olajat. Az egészet simára keverem (nem használom a
botmixert, mert nem ajánlott krumpli pépesítésére!). Lehűtöm
és egy erre szánt edényben hűtőben tartom. Eltarthatóság kb. 2
– 3 nap.
Egészségetekre!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése